maanantai 2. marraskuuta 2015

Hoida ensin vuokravelka

Hei !

Monesti nuorten asunnottomien osalta asunnon saamisen esteenä ovat maksuhäiriömerkinnät. Maksuhäiriömerkintä vaikuttaa Suomessa paljon erilaisten kaupallisten sopimusten saamiseen.  Vuokra-asumisen näkökulmasta maksuhäiriömerkintä tarkoittaa usein sitä ettei vuokranantaja halua sinua edes haastatteluun.  Oman kokemukseni mukaan maksuhäiriömerkintä painaa enemmän asunnon hakemisessa kuin mikään muu yksittäinen menneisyyteen liittyvä teko.

Jos maksuhäiriömerkintä ei tuhoa kokonaan asunnon saamista sillä on usein sellainen toinen ikävä vaikutus, että kotivakuutuksen saaminen on vaikeaa tai mahdotonta. Tämäkin yksityiskohta vaikuttaa monesti siihen ettei kukaan halua ilman vakuutusta olevaa asukasta asuntoonsa esim. ihan normivahinkojen korvaamisen vuoksi.

Annan siis yhden ohjeen, jos olet jo saanut maksuhäiriömerkinnän: ota yhteys paikkakunnan velkaneuvontaan ja laadi realistinen velanlyhennyssuunnitelma. Jos voit aloittaa mahdollisista vuokraveloista niin se on todella hyvä alku. Voit ehkä vakuuttaa tulevat vuokranantajat kyvystäsi hoitaa raha-asioitasi.

Tästä linkistä löydät tiedot kuinka voit tarkastaa onko sinulla luottotietomerkintä (maksuhäiriömerkintä).

Tässä oli päivän paras vinkki elämän varalle.

Petri Ruuskanen
Kehittämispäällikkö
Kuopion seudun Nuorisoasunot ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti