torstai 15. lokakuuta 2015

Naapurin tervehtiminen on kannattava sijoitus

Joskus on mentävä sosiaalisen elämän perusasioihin, jos halutaan edistää ihmisten pääsyä pois yksinäisyydestä.

Olemme pyöritelleet toisen työntekijämme kanssa ideoita sen keksimiseksi miten saisimme asukkaamme asuintalossa kantamaan edes huolta itsestään.  Asukkailtamme emme ole saaneet pyynnöistä huolimatta kovinkaan laajasti vinkkejä tähän pulmaan.   On nimittäin niin, että jokainen meistä tarvitsee joskus elämässään apua jopa naapureiltaan.    Ja mikä olisi sen parempaaa kuin tieto siitä, että naapuri haluaa olla tukena, jos tarvitsen apua vaikkapa ruoan hakemisessa kaupasta kun olen sairaana enkä kykene siihen itse.

YMMÄRRÄMME toki nykyisenmuotoisen kerrostaloasumisen anonyymin kulttuurin, jossa halutaan olla rauhassa naapurien seurannalta ja uteluilta. Ehkäpä koti on yhä enemmän sellaista elämänaluetta, jota ei haluta jakaa kuin todella harvojen ihmisten kanssa?

Henkilökohtaisesti uskon kuitenkin, että naapureiden tervehtiminen on sosiaalisesti kannattava investointi.  Ystävällinen tervehdys ei vie minulta mitään eikä vahingoita ketään.  Tästä toivoisin meidän anonyymin kaupungikulttuurin omaksuneiden aloittavan.  

Olemme kuitenkin hukassa sen tiedon kanssa mitä tervehtimisen edistäminen vaatii asuintalossa. Jos en itse asu talossa, mutta haluan edistää sen ilmapiiriä, niin mitä voin tehdä? Ei järjestyssääntöjä voi muuttaa siten, että tervehtimättäjättäminen on syy purkaa vuokrasopimus.

Jos sinulle tulee ideoita tämän tervehtimisen edistämistoimenpiteiden kanssa, niin vinkkaa siitä allekirjoittaneelle.  Meidät löydät sähköpostilla kuopionnuorisoasunnot@gmail.com

Oikein mukavaa viikon jatkoa kaikille lukijoille!

#asumiviihtyvyys #yksinäisyydenvastainentyö #naapuriapu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti