torstai 20. elokuuta 2015

Vuokra-asumisen hinta on saatava hallintaan

Olin lähipäivinä erään suuren vuokra-asuntojen tarjoajan edustajan kanssa yhteistyöpalaverissa. Hän kertoi, että heilläkin on Pohjois-Savossa tilanne, jossa asukkaiden kipukynnys vuokrien hintojen suhteen on tullut vastaan. Tämä tarkoittaa täällä sitä, että vuokralaisten pitäisi saada yhä pienempiä asuntoja, koska vuokrataso vaan jatkaa nousemistaan.

Tämä kirottu hintakehitys ei tietenkään vaivaa niitä väestöosia, joilla on vara maksaa asumisesta huikeita summia. Tämä koskee erityisesti pääkaupunkiseudun JÄRJETTÖMIÄ vuokria.

Olen seurannut huvittuneena miten pääkaupunkiseudun kollegat ehdottelee nuorten asuttamisia milloin yhteisöasumiseen kuin johonkin miniyksiköihin.  Täältä Savosta käsin kaikki tuo näyttää aivan epäinhimilliselle sopeutumiselle aivan vääränlaiseen yhteiskuntapoltiikkaan.  Edustan sellaista näkemystä, että jokaisen kansalaisjärjestön ja köyhän puolella olevan lobbarin pitäisi nousta kapinaan vuokralaisten riistoa kohtaan.  Tätä liikettä ei ole tietenkään näkyvissä, koska häirikön rooli myös yhteisöjen tasolla on niin pelottavaa.

Näenkin, että jos tässä maassa ei oteta reippaampia otteita edunvalvontarintalla ohjelmaan, niin maan köyhimmät ja pienipalkkaisimmat saavat maksaa tämän ilmottautumalla pysyvästi ruokajonoihin. On nimittäin niin, että asumistuki- tai toimeentulotukijärjestelmä eivät tule kestämään jatkuvaa vuokratason nousua.

Eli terveisiä Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle. Siellä on syytä alkaa toimimaan koko Suomen puolesta. Me ja meidän nuoremme muuttavat sinne työn ja toivon perässä enkä voi hyväksyä tapaa, jolla nämäkin ihmiset sopeutetaan asumaan ylihintaisissa "koirankopeissa".

Petri Ruuskanen
Kehittämispäällikkö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti